Kulturno folklorno društvo je bilo ustanovljeno 1994 leta.

V društvu deluje več skupin:orači, pokarji ,koranti in rusa, ter pevci kopači. Skupina orači obiskujejo Ptujski karneval že od leta 1967. Pred ustanovitvijo društva je bila skupina Gajšek, pod vodstvom Gajšek Janka.

Skupino oračev sestavljajo: štirje ali šest kojičev, ti so oblečeni temne hlače, bela srajca, bel predpasnik, in na vsaki rami en tehl, ter en tehl prek pasu obuti so v visoke usnjene škornje. Kojiči vlečejo kolice z plugom. Oje kolic je okrašeno z pušpanom rožami in trakovi iz krep papirja. Na njej so pritrjeni zvonci, ter smrekica ki je prav tako okrašena. Pokar ima oblečeno belo srajco, hlače in suknjo, bel predpasnik, čez obe rami tehl, obute visoke črne škornje na glavi pa nosi črn klobuk, v rokah nosi gajžlo -bič  s katerim poka.

Sejavec je prav tako oblečen kot pokar samo on nosi v roki cejo v katri ima drob(seme trave).

Koranti so oblečeni v kožuhe, ki so sešiti iz ovčje ali zajčje kože, okrog pasu imajo zvonce, obute imajo visoke škornje ali pa usnjene gamaše, na glavi pa nosijo korantovo kapo, katera je narejena iz ovčje kože. Na korantovi kapi pa so kravji rogovi obrnjeni navzgor, v rokah nosi palico ježevko , ki je narejena iz lesa na koncu pa je koža od ježa.

Prvi koranti pa so imeli kožuhe sešite iz zajčjih kož. Tudi sedaj imamo skupino oračev ,katere spremljajo koranti ki imajo kožuhe sešite iz zajčjih kož kot je bilo včasih.

 

Orači hodijo od hiše do hiše, gospodarja in gospodinjo vprašajo če lahko zaorjejo, pokar poka na bič kojiči vlečejo plug, korant drži za plug, sejavec pa seje seme. Gospodarju in gospodinji zaželijo srečo pri hiši in štali , dobro letino. Nato jih gospodar in gospodinja obdarita z jajci in klobasi, pa tudi z denarjem.

Na pobudo g. Janka Gajšek st. se je ustanovila skupina pevcev kopačev leta 1975. Pevska skupina kopači že deluje štiridest let, v društvu KFD pa so od 1994 leta.